GENERAL ENQUIRIES:   (021) 2233 9888   |  ADMISSIONS ENQUIRIES:   0889 2578 113 (whatsapp only)

Message From Principal

Caroline Widjanarko
Head of Secondary School

Dear parents and guardians,

Thank you for your interest in Tzu Chi Secondary School. We are an International Baccalaureate (IB) school offering two international curriculums, the IB MYP (Middle Years Programme) and the IB DP (Diploma Programme). We are committed to provide holistic education for the students and prepare them to become a competent global citizen. Aside from our rigorous academic programmes, we are also very proud of Tzu Chi Humanistic Education which will provide a solid foundation for the students’ lifelong learning journey.

Tzu Chi Secondary School is an institution built upon strong partnership among parents, students, teachers and the community with our students being the centre of our dynamic team. Our teachers are passionate educators who care not only for the students’academic achievement but for their well-being, too. We aim to develop their international – mindedness, instilling growth mindset all with the core values of Tzu Chi Education: gratitude, respect and love. Therefore, all the activities and programs in the school are designed in such a way to enhance our students’ critical thinking, creativity, collaboration and communication.

Through this holistic education, we are confident that students of Tzu Chi Secondary School will become future leaders who bring positive contribution to the society. We bear in mind the values taught by Master Cheng Yen that every achievement grows out of the seed of determination. We are determined to provide quality education for the students and through collaborative efforts, our students, our children will reap the best of it.

Gan En.

Orang tua dan Wali yang Terhomat,

Terima kasih atas minat anda pada SMP dan SMA Tzu Chi. Kami adalah sekolah IB (International Baccalaureate) yang menawarkan 2 kurikulum internasional, yaitu IB MYP (Middle Years Programme) untuk kelas 7 – 10 dan IB DP (Diploma Programme) untuk kelas 11 – 12. Kami berkomitmen untuk memberikan pendidikan holistik bagi murid – murid dan mempersiapkan mereka menjadi warga dunia yang kompeten. Selain program akademik kami yang kuat, kami juga sangat bangga dengan pendidikan budaya humanis Tzu Chi yang akan memberikan pondasi yang kuat bagi perjalanan belajar seumur hidup siswa – siswi kami.

SMP dan SMA Tzu Chi adalah sebuah institusi yang berdiri karena kerjasama yang kuat antara orang tua murid, guru dan komunitas dan semua kerjasama ini adalah berpusat pada siswa – siswi kami. Para pendidik kami terdiri dari guru – guru berkompeten yang tidak hanya berdedikasi untuk meningkatkan pencapaian akademik siswa – siswi namun juga terhadap kesejahteraan mental mereka. Kami berupaya untuk meningkatkan wasasan internasional siswa – siswi, agar mereka memiliki mindset/pola pikir yang berorientasi pada pertumbuhan dengan nilai – nilai Tzu Chi: bersyukur, hormat dan kasih. Maka dari itu, segala aktivitas dan program yang ada di sekolah dirancang sedemikian rupa untuk meningkatkan kemampuan siswa-siswi untuk berpikir kritis, kreatif, kolaborasi dan komunikasi.

Melalui pendidikan holistik ini, kami percaya siswa – siswi SMP dan SMA Tzu Chi akan menjadi pemimpin masa depan yang membawa perubahan positif di masyarakat. Kami senantiasa diingatkan oleh Master Cheng Yen bahwa setiap pencapaian adalah hasil dari bibit keteguhan hati. Kami senantiasa berupaya untuk mempersiapkan pendidikan berkualitas bagi siswa – siswi dan melalui kerjasama banyak pihak, kami yakin seluruh siswa kami akan mendapatkan yang terbaik.

Gan En.