Tzu Chi Primary School

Curriculum

Tzu Chi School follows National Curriculum and Cambridge Framework infused with Tzu Chi Humanistic Education.
We aim students to develop competency in 5 core subjects: Bahasa Indonesia, English, Chinese, Mathematics and Science. We also place a high emphasis on other subjects such as: Sports/ Physical Education, Arts, Information Technology, Social Studies, and all these are integrated with Humanistic Education.
Each lesson is carefully designed to attain our objectives of not only delivering knowledge but nurturing the young minds to become learners with noble character who will bring positive contributions to the society.

Kurikulum

SD Tzu Chi menerapkan dua kurikulum yakni kurikulum Nasional dan kurikulum Cambridge yang memasukan nilai-nilai penting pendidikan humanis Tzu Chi. Kami bertujuan untuk mengembangkan kompetensi siswa dalam 5 mata pelajar utama: Bahasa Indonesia, Bahasa Inggris, Bahasa Mandarin, Matematika, dan Sains. Kami juga memberikan perhatian yang tinggi pada mata pelajaran lain seperti: Olahraga/ Pendidikan Jasmani dan Kesehatan, Kesenian, Teknologi Informasi, Ilmu Sosial, yang semuanya terintegrasi dengan Pendidikan Humanis.
Setiap pelajaran dirancang sedemikian rupa untuk mencapai tujuan kami, yang tidak hanya memberikan informasi dan pengetahuan semata tetapi juga mendidik pemikiran siswa untuk menjadi murid dengan karakter mulia yang akan memberikan kontribusi positif bagi masyarakat.

UNIQUE FEATURES

Humanistic Values / Ren Wen Class

The basic principles of life should be the emphasis of today's education system. Those principles should be instilled in in the early stage of children's life. Educating is not only about providing knowledge, but also giving the opportunity to practise a range of daily life skills to instill the basic values of humanistic lifestyle in order to form them into good inviduals.

- Put cursor on images and slide to see others -

Calligraphy Class (Starting from P5)

Calligraphy is Chinese culture which is to appreciate the beauty of the Chinese characters. In the era of advanced technology requiring fast pace on everything, being calm is one of the hardest things one person can do.Through calligraphy, children are able to learn self control, respect, meditation, and patience.

Tea Ceremony Class

Tea Ceremony class gives students the opportunity to learn not only brewing tea, but also humanities, good behaviour, gratitude, elegant manners, self love, compassion, as well as the Chinese culture integrated within it.

Flower Arrangement Class

Arranging flowers shows strength and beauty of life. Moreover, students learn to develop the inner beauty, elegance, and deportment. Flower arrangement practises the spirit of environmental protection as the materials used are from recycled things/products.

KEUNIKAN SEKOLAH KAMI

PENDIDIKAN HUMANIS / KELAS REN WEN

Prinsip dasar kehidupan harus menjadi penekanan sistem pendidikan saat ini. Prinsip-prinsip tersebut baiknya ditanamkan sejak dini dalam kehidupan anak-anak. Mendidik tidak semata-mata hanya memberikan pengetahuan, tetapi juga memberikan kesempatan untuk mempraktikkan berbagai kecakapan hidup sehari-hari, untuk menanamkan nilai-nilai dasar gaya hidup humanist untuk membentuk mereka menjadi individu yang baik.

- Put cursor on images and slide to see others -

KELAS KALIGRAFI (SEJAK KELAS 5)

Kaligrafi adalah budaya Cina yang menghargai keindahan karakter huruf Mandarin. Di era teknologi yang serba cepat, salah satu hal tersulit yang bisa dilakukan adalah menjaga untuk tetap tenang. Melalui kaligrafi, anak-anak dapat belajar mengendalikan diri, rasa hormat, meditasi, serta melatih kesabaran.

KELAS SAJI TEH

Kelas Saji Teh memberikan siswa kesempatan untuk belajar banyak hal terkait meminum teh, tidak hanya belajar bagaimana menyeduh teh, tetapi juga prinsip-prinsip kehidupan, perilaku yang baik, rasa bersyukur, sopan santun, belajar mencintai diri, kasih sayang, serta nilai-nilai budaya Cina yang terintegrasi di dalamnya.

KELAS MERANGKAI BUNGA

Merangkai bunga menunjukkan kekuatan dan keindahan hidup. Selain itu, siswa belajar untuk mengembangkan keindahan batin, keanggunan, dan perilaku yang baik. Kelas merangkai bunga juga melatih semangat untuk melindungi dan mencintai lingkungan, karena bahan yang digunakan berasal dari barang-barang hasil daur ulang.