GENERAL ENQUIRIES:   (021) 2233 9888   |  ADMISSIONS ENQUIRIES:   0889 2578 113 (whatsapp only)
Tzu Chi School
LEARNING / PEMBELAJARAN
ACADEMIC AIMS OF THE SCHOOL / TUJUAN AKADEMIK SEKOLAH

We aim to create an outstanding learning environment that:
1. Develops an ethical education.
2. Provides excellence and the opportunity for high achievement and the development of 21st century skills.
3. Provides an education that creates the opportunities for progression to further education.
4. Provides an education suited to the specific needs and strengths of all learners.
5. Develops life-long learners who are knowledgeable, effective communicators and enjoy learning through challenging situations.
6. Encourages active learning, open enquiry, critical and creative thinking.
7. Develops students understanding and responsibility for their own learning.
8. Fosters intercultural understanding and actions.
9. Provides clear assessment tasks, monitoring, recording and analysis of all learning to improve student achievement.
10. Ensures a continuum of learning.
11. Offers a rich extracurricular activities program.
12. Recruits, retains and develops top quality teachers worldwide.
13. Integrates technology to enhance the learning situation.
14. Develops, maintains and upgrades facilities for the community to enjoy.
15. Undergoes regular self-review and critical analysis.

Kami berupaya untuk menciptakan lingkungan belajar yang:
1. Mendukung pendidikan etis.
2. Mempersiapkan siswa/I untuk mencapai prestasi yang tinggi dan kemampuan belajar di abad 21.
3. Menyediakan pendidikan yang memberikan mereka kesempatan untuk melanjutkan pendidikan ke jenjang yang lebih tinggi.
4. Menyedikakan pendidikan yang disesuaikan dengan kebutuhan dan kekuatan dari para siswa.
5. Menciptakan pembelajar seumur hidup yang berpengetahuan, berkomunikasi secara efektif dan gemar belajar hal – hal yang baru.
6. Mendorong proses pembelajaran yang aktif, terbuka serta mendukung pemikiran yang kritis dan kreatif.
7. Membangun pemahaman dan tanggung jawab siswa terhadap proses belajar mereka sendiri.
8. Meningkatkan pemahaman dan tindakan lintas budaya.
9. Menyediakan tugas – tugas yang jelas, memonitor, mencatat dan menganalisa proses pembelajaran.
10. Memastikan pembelajaran yang berkeseinambungan.
11. Menyediakan program ekstrakurikuler yang beragam.
12. Merekrut dan mengembangkan guru – guru berkualitas.
13. Mengintegrasikan teknologi untuk meningkatkan kualitas belajar.
14. Mengembangkan fasilitas bagi komunitas sekolah.
15. Melakukan evaluasi diri secara berkala.

THE 21st CENTURY LEARNING CLASSROOM / KELAS PEMBELAJARAN ABAD BARU

Tzu Chi aims to create a modern learning environment.
We have deliberately chosen the International Baccalaureate Programmes which provide a holistic education.
We know that learners of the 21st Century need to have highly developed critical thinking skills, have the ability to research and evaluate information skillfully, need to develop leadership and collaborative working abilities and need most importantly to reflect on their own learning so that they can make progress.

Tzu Chi berupaya untuk menciptakan lingkungan belajar yang modern.
Kami secara khusus memilih program IB yang menawarkan pendidikan holistik.
Kami mengetahui bahwa pembelajar di abad 21 perlu memiliki kemampuan berpikir kritis, kemampuan melakukan penelitian serta mengevaluasi informasi. Mereka juga perlu membangun kepemimpinan dan kemampuan bekerjasama dan yang paling penting dapat merefleksikan proses belajar mereka agar terdapat peningkatan.

THE LEARNING CENTRES / PUSAT PEMBELAJARAN

The MYP and DP Learning Centers (two separate floors) are key learning areas in the School.
They include flexible learning areas for group and whole class activities alongside providing individual students with research opportunities.
The two Learning Centers are available for private study after school hours.

Learning Centre kami terdiri dari 2 tingkat bagi MYP dan DP serta merupakan tempat belajar yang optimal di sekolah.
Di dalam Learning Centre, terdapat area belajar yang dapat digunakan untuk belajar kelompok maupun aktifitas bagi seluruh kelas, termasuk memberikan kesempatan bagi para siswa untuk melakukan riset.
Learning Centre ini juga dapat digunakan oleh para siswa di luar jam pelajaran.