OUR PROFILE
Tzu Chi Primary School is an SPK (Satuan Pendidikan Kerjasama) school which implements National curriculum enriched with Cambridge framework and Tzu Chi Humanistic Education. At the end of their Primary school years, students will have to sit for Ujian Sekolah Berstandar Daerah (formerly known as National Exam) as well as Cambridge Primary Checkpoint. We are also a trilingual school where students learn 3 (three) languages: English, Chinese and Bahasa Indonesia not only as a lesson but also as a medium of instruction.

In Tzu Chi Primary School, we aim to provide quality education to our students by providing comprehensive facilities and competent teachers for the students. We believe each child has unlimited potentials and through education, we help the students to discover and enhance their true potentials. Our objective is not only to teach students to become intelligent but they are trained to become wise and to become persons with noble character. We start this through Life Skills Education where learners are trained to become independent and more appreciative of what they have in life. Through this practice and consistent exposure of Tzu Chi spirit, our students will grow into people who have gratitude, respect and love not to themselves but also to the people around them and even to the environment and society.

PROFIL SEKOLAH
SSekolah SD Tzu Chi merupakan sekolah SPK (Satuan Pendidikan Kerjasama) yang menerapkan kurikulum nasional dengan pembelajaran Cambridge serta pendidikan humanis Tzu Chi. Pada tingkat akhir sekolah dasar, para siswa juga diwajibkan untuk mengikuti Ujian Sekolah Berstandar Daerah (sebelumnya lebih dikenal sebagai Ujian Nasional), serta ujian Cambridge Primary Checkpoint. Sekolah kami juga menerapkan tiga bahasa, yang mewajibkan siswa untuk mempelajari 3 (tiga) bahasa yakni Bahasa Inggris, Bahasa Mandarin, dan Bahasa Indonesia yang selain dipelajari sebagai mata pelajaran kelas juga digunakan sebagai instruksi komunikasi dalam penyampaian materi pelajaran.

SD Tzu Chi bertujuan untuk memberikan pendidikan yang berkualitas bagi para siswa kami dengan menyediakan fasilitas yang komprehensif dan tenaga pengajar yang kompeten. Kami percaya setiap anak memiliki potensi yang tidak terbatas dan melalui pendidikan, kami dapat membantu para siswa untuk menemukan dan meningkatkan potensi mereka yang sebenarnya. Objektif dari sekolah kami tidak hanya fokus pada mengajarkan siswa untuk menjadi pandai, tetapi juga memiliki karakter yang bijak dan mulia. Kami memulai ini dengan memberikan Life Skills Education yang melatih siswa untuk menjadi mandiri dan lebih menghargai apa yang mereka miliki. Melalui latihan-latihan seperti ini serta paparan semangat Tzu Chi, siswa-siswi kami akan tumbuh menjadi orang yang penuh dengan rasa syukur, hormat, dan cinta kasih bukan hanya terhadap diri mereka sendiri tetapi juga terhadap sesama, serta lingkungan dan masyarakat.